Citas iespējas
Lejupielādēt Drukāt

Viena darba diena ar Copilot 1/20/24

Dr.dat. Baiba Apine
CISA, PMP, PwC Latvija IT konsultāciju direktore

Kādu dienu pamēģināju Copilot for Microsoft 365 un sapratu, ka šis ģeneratīvā mākslīgā intelekta (“GenAI”) tehnoloģijas rīks mani PwC neaizvietos, tomēr noteikti mainīs manu ikdienu.

Kopš pagājušā gada Ziemassvētkiem Latvijas PwC ir Microsoft sadarbības partneris, un es aktīvi piedāvāju uzņēmumiem Latvijā pamēģināt Copilot iespējas. Katrs uzņēmums var izdomāt savu scenāriju un izvērtēt ieguvumus no GenAI izmantošanas. Svarīgi, ka uzņēmumam ir savs uzdevums, kur tas sagaida GenAI pievienoto vērtību. Nebūtu pareizi tehnoloģiju izmantot “nepieskatītu”, pasmejoties par uzģenerētām bildēm ar divgalvainiem cilvēkiem vai par pirmo kosmonautu pasludināto Nīlu Armstrongu. Tālāk piedāvāju savu scenāriju un secinājumus.

Mana ikdiena sastāv no sarunām ar klientiem, konsultantu komandu, teksta un skaitļu analīzes. Ir dienas, kad izlasu līdz 300 lappusēm teksta dažādās valodās. Pamēģināju Copilot, liekot tam veikt specifiskus uzdevumus, un rezultāts ir attēlā.

Neprasīju rakstīt e-pasta vēstules, jo man nepatīk mākslīgā intelekta “apaļā” valoda un labprāt vēstules rakstu pati. Man bija grūti uzticēties izveidotajiem kopsavilkumiem – vai tur ir viss būtiskais, vai kopsavilkums ir pareizs? Es zināju, kas rakstīts dokumentos, kuru kopsavilkumus Copilot veidoja, tāpēc varēju būt pārliecināta par kopsavilkuma pilnīgumu. Copilot palīdzēja, tomēr neuzticēšos rezultātam pārlieku. Pašai jāpārbauda, to nosaka arī atbildīga mākslīgā intelekta tehnoloģijas izmantošana atbilstoši ES Mākslīgā intelekta likumam (projekts). Mani Copilot izmantošanas gadījumi neatbilda likumā minētajiem aizliegumiem, proti, tie neradīja nepieņemamu un pat ne augstu risku nevienam no iesaistītajiem.

Apskatiet Copilot for Microsoft 365 iespējas, jautājiet man (Baiba Apine) un apmeklējiet mūsu vebināru “Mākslīgā intelekta (GenAI) izmantošana praksē”.

Dalīties ar rakstu

Ja Jums ir kāds komentārs par šo rakstu, lūdzu, iesūtiet to šeit lv_mindlink@pwc.com

Uzdot jautājumu